Lessen Lama Dawa

Online lessen Acharya Lama Dawa via Zoom

Op zaterdagmiddag zal Lama Dawa de Groene Tara beoefening uitleggen en op zondagmiddag verder gaan met de 7 punten gedachtentransformatie tekst. We gaan verder met punt 2. Het fijne is dat het niet nodig is om eerder deel 1 te hebben gevolgd. Mocht u deel 1 hebben gemist kan u de opnames ontvangen door een email te sturen naar ons.  
 
Zaterdagmiddag: Commentaar op de korte Groene Tara beoefening.
Zondagmiddag: De 7 punten van Gedachtentransformatie. (deel 2)
 
Lezingen zijn op donatie basis. De lessen zijn voor iedereen vrij toegankelijk, een donatie voor Lama Dawa wordt zeer gewaardeerd. Het donatie bedrag kan worden overgemaakt op het rekeningnummer van Stichting Himalayan Sorig (onderaan de mail te vinden)
Aanvang: zaterdagmiddag en zondagmiddag van 15:00 tot 17:00 uur
Aanmelding: per e-mail of telefoon zodat u de link en wachtwoord kan ontvangen.
U ontvangt een bevestiging per e-mail/sms. himalayansorignl@gmail.com
Voor meer informatie bel: 06-57583773
Website: www.himalayansorig.nl
 
 
image.png
 
 
 

Zaterdagmiddag 21 november:  De Groene Tara Beoefening
Aanvang: 15.00-17.00 uur

Deze middag staat in het teken van de Groene Tara beoefening. Lama Dawa zal de korte beoefening gaan uitleggen en we zullen de beoefening samen beoefenen. Mocht u de tekst niet hebben, mail ons dan zsm dan kunnen we die nog op de post doen.
Lama Dawa zal dit onderwerp toegelicht om onszelf zo te inspireren de beoefening te willen beoefenen.

 

image.png
 

Zondagmiddag 22 november
De 7 punten van Gedachtentransformatie. (deel2)
Aanvang:15.00-17.00 uur.

 

Lama Dawa gaat een commentaar geven op een tekst die bekend staat als de 7 punten van Gedachtentransformatie (Lojong). Dit is een klassieke tekst uit de 12de eeuw van de grote Kadampa meester Geshe Chekawa. De gedachtentransformatie is een diepgaande herziening van onze houding ten opzichte van onszelf, onze medemensen en omstandigheden die zich voordoen. Het doel van de gedachtentransformatie is de radicale transformatie van onze gedachten, attitudes en gewoonten. Door deze training in ons dagelijks leven te integreren, leren we op een positieve, wijze en compassievolle manier te kijken naar de realiteit. Door te herkennen dat onze ware “vijand” in onszelf ligt en niet daarbuiten, leren wij ons anders te verhouden tot anderen en tot de moeilijkheden in ons leven. De basis van beoefening is het contempleren en reflecteren over de 49 spreuken, verdeeld over zeven punten. Lama Dawa zal verschillende meditaties toelichten alsook samen met ons mediteren om zo zelf de onderwerpen te kunnen relateren aan je eigen ervaring. 

 

 

Acharya Lama Dawa

 

lama_dawa_large

Acharya Lama Dawa is geboren in 1973 in Trongsa, Bhutan. Daar heeft hij zijn opleiding gedaan in Trongsa High School.
Vervolgens trad hij in Karma Shri Nalanda Instituut, Rumtek, Sikkim, India in het jaar 1991 en studeerde boeddhistische filosofie, liturgieën, Sanskriet, Engels taal en andere boeddhistische rituelen tijdens zijn volledige cursus van 11 jaar.
Na zijn afstuderen ging hij de traditionele drie en een half jaar retraite in onder leiding van wijlen Ven. Bokar Rinpoche in Mirik, Darjeeling India.
Hij kreeg onderricht en instructies van HH De 17 Gyalwang Karmapa en Kagyu Ngakzod (Kagyu Schatkist van Instructie) van HE Jamgon Kongtrul Rinpoche evenals vele instructies en verschillende leringen van HE Gosher Gyaltsub Rinpoche  en Ven. Sangye Nyenpa Rinpoche.
Sinds oktober 2009 is hij residente-Lama van het Boeddhistisch centrum TTC-Hamburg Duitsland.