Agenda

Update:

Het einde van het jaar komt in zicht en het begin van een nieuw jaar, een nieuwe start en een nieuw begin. Zo ook voor Stichting Himalayan Sorig Foundation. Op verzoek van Lama Jampa Rinpoche en het bestuur zal Acharya Lama Drime Dawa toetreden tot de stichting als niet-residentiële vaste leraar. Daarnaast zal de stichting verder gaan onder een nieuwe naam. Lama Jampa Rinpoche, Lama Dawa en het bestuur willen jullie allen van harte uitnodigen om dit heugelijke feit te vieren op zaterdag 16 december met toespraken, gebeden, de mogelijkheid om toevlucht te nemen en we eindigen de ochtend met een lekkere lunch.
Meer informatie over de toekomst van de stichting zal zaterdag de 16e bekend worden gemaakt alsook in toekomstige nieuwsbrieven.

Bezoek Lama Jampa Rinpoche

Tibetaanse Geneeskunde

Van 12 t/m 15 december geeft Rinpoche weer consulten.

 

Wat houdt een consult in?

In het consult bij Tibetaans geneeskundige ‘amchi’ Lama Jampa Chojor Rinpoche is er ruim aandacht voor de patiënt. Aan de hand van een uitgebreid vraaggesprek en het onderzoek van pols, tong, ogen, en eventueel urine, wordt de diagnose gesteld.

De polsdiagnostiek geeft een indruk van de drie basisenergieën (wind, gal en slijm) en van de conditie van de verschillende organen.
De conditie van de tong en het oogwit kunnen het beeld dat ontstaan is uit het onderzoek van de pols bevestigen en aanvullende informatie geven.

Op basis van het gehele onderzoek stelt de Tibetaans geneeskundige de diagnose in hoeverre en op welke wijze de drie basisenergieën, afzonderlijk of in combinatie met elkaar, uit balans zijn. Vervolgens geeft de Tibetaans geneeskundige voeding en gedrag adviezen en – waar nodig – Tibetaanse kruidenpillen. Soms worden aanvullende therapieën aangeraden zoals lichaamsbeweging, meditatie, massage en drukpunten behandeling met kruiden. Aandacht voor het ziekteproces en inzicht in wat zich daarin voordoet, is daarbij onontbeerlijk en essentieel.

Bij aanhoudende lichamelijke en psychische klachten is het verstandig om ook uw huisarts te raadplegen. De adviezen en kruidenpillen vervangen niet automatisch een reeds ingezet regulier geneeskundig traject.

Wat kost een consult?
Bijdrage: Donatie consult: € 25,-
Indien het donatiebedrag uw budget te boven gaat, bent u niet uitgesloten voor deelname!

Eventuele kruidenpillen € 30 per maand tot 3 maanden maximaal.
(Bijvoorbeeld: U krijgt voor 2 maanden kruidenpillen voorgeschreven, dan kost u dat 60 euro plus donatie bijdrage van 25 euro, voor het consult, maakt samen 85 euro.)

Waar zijn de consulten?
Dinsdag 12 t/m vrijdag 15 december, Himalayan Sorig Center: Nijverheidsstraat 36, 9648 JB Wildervank
Woensdag 13 december:
Yantra, Oude Ebbingestraat 61, 9712 HD Groningen

Lama Jampa is ook na werktijd beschikbaar voor consulten.
Vrije inloop is mogelijk, maar om lang wachten te voorkomen is een afspraak maken wenselijk.

 
 

Festiviteiten zaterdag 16 december

Zaterdagochtend 16 december worden er wat toespraken gegeven, een uitgebreide mandala offerande, Guru Rinpoche Tsok puja en eindigen we met een gezamenlijke lunch. We begrijpen dat het voor sommigen ver reizen is om naar Wildervank te komen. Daarom zal een groot deel van het programma ook online worden aangeboden via Zoom en Jitsi.

Wanneer: zaterdag 16 december.
Van: 10:00-±14:30 uur.
Aanmelding of meer informatie: info@himalayansorig.nl of  06-57583773.
Bijdrage: Donatie voor onkosten wordt op prijs gesteld.