Lessen Lama Dawa

Bezoek Acharya Lama Dawa

Om een zo toegankelijk mogelijk programma aan te bieden hebben we verschillende lezingen gepland. Ze zijn als geheel of losse onderdelen te volgen. Omdat we heel goed begrijpen dat in deze periode van Covid-19 men voorzichtig wil en moet zijn bieden we de lessen ook online aan. Dat doen we via het meest veilige en handige systeem van Microsoft Teams. We vragen iedereen ruim van te voren aan te melden en rekening te houden met de voorschriften die we naar u toe mailen nadat u zich heeft aangemeld. Zo kunnen we er een veilig en gezellig weekend van maken. Hieronder vind u meer over het programma.
 

Zaterdagochtend: De vier overwegingen die de geest op de Dharma richten.
Zaterdagmiddag: Film over het leven van de leraar van Lama Dawa en een lezing over de waarde van een spirituele leraar.
Zondag: De 7 punten van Gedachtentransformatie

 
Bijdrage in de onkosten: Per lezing €15,-
Voor het hele weekend €75,- (inclusief lunch)
Koffie/thee, iets lekkers staan Klaar!
Voor de online lessen verzoeken we om 50% van de bijdrage.
Plaats: Himalayan Sorig Center, Nijverheidsstraat 36, 9648 JB Wildervank.
Aanvang: zaterdag van 10:00-11:30 en 14:30-17:00 uur en zondag: 10.00-17.00 uur.
Aanmelding: per e-mail of telefoon, dan kunnen wij u informeren als een lezing door omstandigheden niet doorgaat en de voorschriften waaraan we ons allen moeten houden. 
U ontvangt een bevestiging per e-mail/sms. info@himalayansorig.nl
Voor meer informatie bel: 06-57583773
Website: www.himalayansorig.nl
 
 
image.png
 
 

Zaterdagochtend 19 september:  De vier overwegingen die de geest op de Dharma richten.
Aanvang: 10.00-11.30 uur

Deze ochtend staat in het teken van de vier gedachten die ons naar de Dharma brengen.
Aan bod komen: waardevol menselijk wedergeboorte, vergankelijkheid, karma en de drang het cyclische bestaan te overstijgen. Lama Dawa zal dit onderwerp toelichten om onszelf zo te inspireren de Dharma te beoefen.

 

Zaterdagmiddag 19 september: Film over het leven van de leraar van Lama Dawa en een lezing over de waarde van een spirituele leraar.
Aanvang: 14.30-17.00 uur

Samen met Lama Dawa zullen we een film gaan kijken over het leven van een van zijn leraren: Bokar Rinpoche. Bokar Rinpoche was een van de grootste leraren van de 20e eeuw. Na de film zal Lama Dawa vertellen over zijn eigen ervaringen met Bokar Rinpoche als ook over het algemene belang van een leraar op het spirituele pad.

 

 

image.png

                                                           Lama Dawa met de reïncarnatie van Bokar Rinpoche

 

Zondag 20 september
De 7 punten van Gedachtentransformatie.
Aanvang:10.00-17.00 uur.

Lama Dawa gaat een commentaar geven op een tekst die bekend staat als de 7 punten van Gedachtentransformatie (Lojong). Dit is een klassieke tekst uit de 12de eeuw van de grote Kadampa meester Geshe Chekawa. De gedachtentransformatie is een diepgaande herziening van onze houding ten opzichte van onszelf, onze medemensen en omstandigheden die zich voordoen. Het doel van de gedachtentransformatie is de radicale transformatie van onze gedachten, attitudes en gewoonten. Door deze training in ons dagelijks leven te integreren, leren we op een positieve, wijze en compassievolle manier te kijken naar de realiteit. Door te herkennen dat onze ware “vijand” in onszelf ligt en niet daarbuiten, leren wij ons anders te verhouden tot anderen en tot de moeilijkheden in ons leven. De basis van beoefening is het contempleren en reflecteren over de 49 spreuken, verdeeld over zeven punten.Lama Dawa zal verschillende meditaties toelichten alsook samen met ons mediteren om zo zelf de onderwerpen te kunnen relateren aan je eigen ervaring. 

 

 

Acharya Lama Dawa

 

lama_dawa_large

Acharya Lama Dawa is geboren in 1973 in Trongsa, Bhutan. Daar heeft hij zijn opleiding gedaan in Trongsa High School.
Vervolgens trad hij in Karma Shri Nalanda Instituut, Rumtek, Sikkim, India in het jaar 1991 en studeerde boeddhistische filosofie, liturgieën, Sanskriet, Engels taal en andere boeddhistische rituelen tijdens zijn volledige cursus van 11 jaar.
Na zijn afstuderen ging hij de traditionele drie en een half jaar retraite in onder leiding van wijlen Ven. Bokar Rinpoche in Mirik, Darjeeling India.
Hij kreeg onderricht en instructies van HH De 17 Gyalwang Karmapa en Kagyu Ngakzod (Kagyu Schatkist van Instructie) van HE Jamgon Kongtrul Rinpoche evenals vele instructies en verschillende leringen van HE Gosher Gyaltsub Rinpoche  en Ven. Sangye Nyenpa Rinpoche.
Sinds oktober 2009 is hij residente-Lama van het Boeddhistisch centrum TTC-Hamburg Duitsland.